Welkom onze nieuwe pianodocent: Bob Lammers!

aug 1, 2021

Popcollege Zutphen kreeg onlangs een domper te verwerken, toen bekend werd dat we dit najaar naar een andere locatie moeten verhuizen. Maar we gaan gestaag door en hebben gelukkig ook mooi nieuws te melden. Zo hebben we de afgelopen maanden een groot aantal nieuwe leerlingen mogen verwelkomen. Zoveel zelfs dat we dringend op zoek moesten naar een extra pianodocent. En die hebben we gevonden!

Wij zijn blij om Bob Lammers aan jullie te mogen voorstellen. Bob is 25 jaar, geboren en getogen in Didam, maar inmiddels woonachtig in Enschede, waar hij eerder dit jaar afstudeerde aan het Artez conservatorium. Op onze jaarlijkse zomerbarbecue, waarmee we altijd de vakantie inluiden, was Bob voor het eerste bij ons van de partij.

Tijd om hem ook hier nader te introduceren.

Bob, je komt op een bijzonder moment bij ons binnen. Enerzijds was dat de feestelijke barbecue vorige week, tegelijkertijd hoorde je dat we op zoek zijn naar een nieuw pand voor het Popcollege.
“Klopt ja. De barbecue was beregezellig, dus dat was een hele leuke binnenkomer. En wat betreft dat pand, ik merk aan iedereen dat dat goed gaat komen. Voor mij maakt het ook niet zoveel uit waar ik ga werken. Het gaat mij om het lesgeven, om de leerlingen en om fijne collega’s. Dus ik heb er vertrouwen in dat er een oplossing komt.”

Vertel een iets over jezelf, hoe lang speel je al piano?
“Nou, ik ben begonnen als drummer, toen ik acht was. Ik heb heel lang les gehad, maar op een bepaald moment kroop ik ook achter de piano van mijn moeder. Zij vond dat ik goed kon spelen en wilde dat ik op les ging. Ik wilde dat eerst niet, drummen vond ik veel cooler, maar op een goed moment, ik was een jaar of vijftien, ben ik toch les gaan nemen.”

En dat beviel?
“Al snel merkte ik dat piano me beter lag. Ik wil niet zeggen dat het leuker is dan drummen of   gitaarspelen. Muziek is muziek. Maar piano ging me veel makkelijker af dan drummen. Ik had er heel veel plezier in, zoveel dat ik heb besloten om er mijn beroep van te maken, ik ging naar het conservatorium.”
“Ik ben trouwens wel altijd blijven drummen, ik heb nog steeds les, maar op het conservatorium heb ik wel gezien wat echt goed drummen is. Daar kan ik niet tegenop haha.”

Je hebt door heel Europa gespeeld, in grote zalen en zelfs stadions. Vertel eens!
“Ik heb een aantal jaren in de Music Show Scotland gespeeld. Dat is een mega-grote show, gebaseerd op Schotse muziek en dans, met enorme decors. Ik zat in de begeleidingsband. We hebben getoerd door Duitsland, Denemarken en België, een hele mooie ervaring. Daarnaast speel ik in twee coverbands, Fuze en Fantix, en doe ik sessiewerk, zowel live als in de studio. En ik geef nog les op twee andere muziekscholen: de House of Pop in Borculo en Globe in Hilversum, beide een dag per week.”

Wat is je favoriete muziek?
“Ik houd erg van r&b-pop, Justin Timberlake, Bruno Mars, dat werk. Maar ik speel heel veel stijlen, blues, rock, funk, noem maar op. Ik ben niet zo erg van de klassieke muziek, maar dat is op het Popcollege ook niet zo nodig, haha.”

Wat wil jij je leerlingen graag meegeven?
“Plezier en enthousiasme, dat wil ik graag overbrengen. Leerlingen motiveren om muziek te maken en te oefenen, ze leren dat je iets moois kan bereiken als je er tijd en energie insteekt. Dan maakt het niet uit of je het puur voor je hobby doet of dat je er misschien verder mee wilt komen. Als je plezier hebt, dan gaat het oefenen vanzelf.”

Klinkt goed Bob. Nog iets toe te voegen?
“Ja, één ding nog: ik heb er zin in!”