Drumles

Het drumstel is een fascinerend instrument. Lekker tekeer gaan op trommels en bekkens. Swingende ritmes spelen. En ingewikkelde fills. Maar een drummer is veel meer dan dat. Een goede drummer is vooral de motor en dirigent van de band. Degene die het ritme en het tempo bepaalt, die de band bij elkaar houdt en die een steady fundering legt waarop de andere muzikanten vrijuit kunnen spelen. In welke genre dan ook.

Het drumstel is ook bij uitstek het instrument waarbij je gebruik maakt van al je ledematen. Twee handen, twee voeten. Daarmee kan je oneindig veel ritmes en fills spelen.

Klinkt moeilijk? Wij leren je snel de basis waarmee je met liedjes kunt mee drummen. Van daaruit werken we verder aan techniek, timing en leren we je met een ‘drummers-oor’ te luisteren naar liedjes en andere instrumenten. Daarnaast gebruiken we een methode waarmee je op een makkelijke manier noten leert lezen.

We behandelen uiteenlopende genres, maar natuurlijk vooral jouw favoriete muziek.

Het is daarbij, zeker als je van bijvoorbeeld heavy metal houdt, goed om te weten dat er tegenwoordig uitstekende én betaalbare elektrische drumstellen te koop zijn. Koptelefoon op en spelen maar. Zonder dat de hele straat je kan horen!

Drummen is niet alleen geweldig leuk, het spreekt ook erg tot de verbeelding van mensen. Ook als die geen muzikant zijn. Een lekker ritme of een mooie solo doen het altijd goed tijdens een optreden.

Drumsolo

met Berry Vink - I can't stop loving your *live*

Deze docenten geven Drumles: