Over ons

Popcollege Zutphen – want muziekmaken is voor iedereen!

Geen stoffig muziekonderwijs, maar eigentijdse frisse poplessen, gegeven door docenten die zelf ieder weekend op het podium staan en weten hoe fijn het is om (samen) muziek te maken. Dat is precies wat Popcollege Zutphen wil overbrengen op zijn leerlingen. Beginners, gevorderden of grote talenten, jong of oud, iedereen is welkom.

Plezier, ontspanning, creativiteit, dat is volgens ons de essentie van muziek. Zonder dat we techniek en theorie uit het oog te verliezen. Want ook daarin zijn onze docenten vakbekwaam.

Maar vooral kijken wij naar de interesses en het karakter van de leerling. Geen vaste lesmethodes, maar een programma dat wordt afgestemd op zijn of haar talent, ambitie en smaak. Muzikaal maatwerk noemen wij dat.

Want muziek is voor iedereen!

Visie

Popcollege Zutphen wil mensen, ongeacht hun leeftijd of achtergrond, de kans bieden kennis te maken met muziek en om een instrument te leren bespelen.

Tegenwoordig staan mensen, en met name kinderen, onder de constante druk dat ze moeten presteren. Het woord ‘leren’ wordt daardoor vaak geassocieerd met ‘moeten’ en ‘niet leuk’.

Bij het Popcollege werkt dat anders. Natuurlijk ga je aan de slag met het leren van een instrument, dat gaat niet vanzelf. Maar muziek maken is bij ons vooral plezier, ontspanning en een verrijking. Bij ons voert ‘moeten’ nooit de boventoon, want we maken muziek en we hebben het leuk!

Wij geloven dat muziek maken een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van mensen, jong en oud. Muziek is een universele taal, het verbroedert en versterkt de sociale samenhang.

Als Popcollege Zutphen dragen we daar graag ons steentje aan bij.

Over oprichter Luuk Nengerman

Als 4-jarige jongen was de gitaar al niet meer bij Luuk uit zijn handen te slaan. En het hij was nog maar net 12 jaar oud of hij begon al met het overdragen van zijn passie aan anderen. Inmiddels is hij gitarist, manager en producer en speelt hij shows in binnen en buitenland. Luuk miste nog steeds een plek in Zutphen. Een plek waar popmuziek samenkomt, waar je muziek kan proeven en samen kan spelen. En die heeft hij nu gecreëerd! Als trotse directeur werkt hij nu achter de schermen bij Popcollege Zutphen, zo heeft hij inmiddels honderden beginnende en gevorderde muzikanten verder kunnen helpen. Kom eens een praatje maken, ik zie je daar graag!