Darena Westerveld (11 jaar) vertelt haar ervaring met Popcollege Zutphen.

aug 1, 2020

Darena vertelt over haar tijd tijdens de Corona toen de lessen online gingen en hoe het nu gaat.

“Ik volg zangles bij Manon. In september heb ik 5 jaar les. Ik kan merken dat het me helpt. In het begin kon ik niks en nu kan ik nog steeds niet alles, want je bent nooit uitgeleerd. Maar ik kan wel meer dan 5 jaar geleden. Ik zing graag van allerlei liedjes. Artiesten als Pink en Toto doe ik ook. Eigenlijk van alles.

Ik kan erg goed opschieten met Manon. Ze is erg aardig. Maar ze is ook wel streng als je iets niet doet of niet wil luisteren. Ja, maar dat hoort erbij.
Ik heb twee keer meegedaan aan het kerstconcert en ik heb ook meegedaan aan het Young Talent Festival*. Dat festival was echt heel leuk.

Toen de Corona kwam was ik niet zo bang over mijn zanglessen. Als ik het niet had gehad in de Coronatijd dan was het ook goed geweest. Maar was wel blij dat ik online kon lessen. Alleen was het af en toe wel lastig. Want dan was ik aan het zingen en dan ging Manon meezingen op het tempo dat zij het liedje hoorde en dan zong ze dwars door mij heen. Ik was dan verder en zij liep dan een beetje achter. Dat kwam omdat het geluid wat vertraging had online. Maar dit was de eerste drie keer en daarna ging het gewoon prima.
Het leukste aan de tijd van online lessen vond ik dat wanneer het regende ik niet hoefde te fietsen, haha.

De eerste keer weer gewoon lessen toen het weer mocht was heel fijn, ook om elkaar weer live te zien. En ja, het was ook wel goed geregeld. Bij binnenkomst zag ik pijlen die mij lieten zien waar ik mocht lopen en waar ik moest gaan staan. Alleen de eerste keer liep ik verkeerd, maar uiteindelijk had ik het wel gevonden. Ik dacht dat er in de kantine een vak apart was, dus ik liep daar toen heen. Toen was die deur op slot en liep ik dus naar Manon’s lokaal en toen zag ik daar een bord met ‘hier wachten’ en dacht toen; “oh, ja….”. Dat was gewoon één keer en daarna kon ik het vinden.

Het is nu wel weer zoals het was voor de Corona. Er ligt nu alleen een lijn middenin over de vloer van het lokaal waardoor je meer dan anderhalve meter van elkaar af staat. Je kunt je lesmap dan op een stoel of op een rekje leggen. Manon kan het beeldscherm van haar computer naar mij toedraaien zodat ik de teksten van de liedjes kan meelezen. Dus het is wel goed geregeld.

Ik zou wel iedereen adviseren om bij Manon zangles te nemen. Het is heel leuk! Ze is een goede lerares.
Het enige wat ik nog mis is dat ik nog niet mag knuffelen met Manon. Dat deden we voorheen wel.”

*Dit zijn evenementen georganiseerd door het Popcollege Zutphen.