Pien Kuipers

Zangles – Pianoles – Songwriting


Hoe ben ik begonnen, waar komt mijn passie vandaan

Ik ben begonnen als pianiste en doorgegroeid naar zangeres en songwriter. Muziek inspireerde mij van jongs af aan op verschillende manieren. Ik kon er mijn gevoel in kwijt en kan dat nu nog meer door het schrijven van eigen muziek. De combinatie van zingen, piano spelen en muziek schrijven is wat ik nu het liefste doe en waar ik mijn werk van heb gemaakt. Om muziek te leren begrijpen studeerde ik eerst piano aan Ondernemend Artiest in Almelo. Daarna studeerde ik zang en songwriting aan de ArtEZ Popacademie in Enschede, waar ik in 2020 mijn bachelor haalde. Sinds 2017 geef ik met veel plezier zangles, pianoles en songwriting les zowel in mijn eigen lespraktijk als op verschillende muziekscholen. Naast het lesgeven sta ik graag op het podium met onze band Mother Deer. We schrijven nummers die we vierstemmig zingen in een mix van de stijlen country, folk en pop. Verder hou ik mij bezig met projecten zoals de Sound of Art waarbij muziek gekoppeld wordt aan beeldende kunst en mag ik hiervoor de livemuziek schrijven en uitvoeren samen met medemuzikanten.

Wat ik wil bereiken in mijn lessen
Ik wil jou verder helpen! Als je bij mij je eerste noten komt zingen of spelen, maar ook wanneer je al langer muziek maakt. Het leukste is om samen te ontdekken waar jij goed in bent, gemotiveerd van raakt en plezier uithaalt. Dat doen we door te focussen op de nummers die jij graag wil zingen of spelen en ik leer je dan de benodigde kennis aan. Muziek maken kan heel kwetsbaar zijn. Daarom vind ik het belangrijk om een vertrouwde omgeving te creëren. Als je bij mij op zangles komt leer ik jou alles over gezond zingen en help ik je met het ontdekken van jouw stem. Kom je bij mij op pianoles? Dan leer je hoe je (pop)songs speelt en/of hoe je jezelf kunt begeleiden terwijl je zingt. Schrijf je zelf nummers? Dan kan ik je gerichte tips geven voor het verbeteren van jouw songs!

Wat leerlingen over mij zeggen:

Ik zit al een tijdje op les en ik vind dat Pien heel fijn les geeft. Ik voel me altijd op mijn gemak en ze zorgt ervoor dat ik mij niet bang hoef te voelen om fouten te maken. Ik leer erg veel van Pien en kom elke les vooruit. Ze is ook erg geïnteresseerd in je. Pien is een hele zorgzame, lieve en een fijne muziekdocent.’ (Anne – 15 jaar)

‘Ik zit nu bijna een jaar op pianoles bij Pien en ik vind het superleuk en gezellig. Tussendoor maken we ook grapjes. Ik leer goed noten lezen en pianospelen en daarbij heb ik leuke liedjes en werkbladen.’ (Loes – 10 jaar)

 

Achievements

• Afgestudeerd aan Ondernemend Artiest Almelo (piano)
• Afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium Enschede (zang & songwriting)
• Voorprogramma Maan Heartbeat Concert Winterswijk
• Organisatie Dag van de Achterhoekse Popmuziek
• Compositie en uitvoering The Sound of Art
• EP/CD release Mother Deer
• Eigen lespraktijk Muziekles Haaksbergen

 

 Eigen website:
www.muziekleshaaksbergen.nl