Bob Lammers

Pianoles

Hoe ben ik begonnen, waar heb ik mijn passie vandaan

Mijn grote broer had drumles, dat wilde ik ook. Dus ik ben begonnen als drummer, dat heb ik acht jaar gedaan. Maar ondertussen raakte ik steeds meer geïnteresseerd in piano. Mijn moeder speelde piano en ik begon haar na te spelen. Ze vond dat ik er goed in was en zei dat ik een paar pianolessen moest proberen. Eigenlijk wilde ik dat niet. Ik had nog altijd drumles en drummen is veel cooler, toch? Nou, ik kwam er al snel achter dat ik pianospelen veel leuker vind! Zo leuk dat ik besloot dat ik er mijn beroep van wilde maken. Na de middelbare school ben ik daarom gaan studeren aan het conservatorium in Enschede.

Wat wil ik bereiken met mijn lessen?

Het belangrijkste in mijn eigen pianolessen vond ik het enorme plezier dat ik eraan beleefde. Ik mocht altijd de muziek spelen die ik leuk vond, daardoor was ik ook heel gemotiveerd om te oefenen en de liedjes te leren spelen.
Ik hoop dat ik in mijn lessen leerlingen kan helpen om te ontdekken wat ze leuk vinden en  waar ze goed in zijn, zodat ze met evenveel plezier piano spelen als ik. Bij mij heeft dit geleid tot een carrière in de muziek, maar voor een ander kan het evengoed een fijne hobby en uitlaatklep zijn. Er valt in ieder geval alleen maar te winnen!

Achievements

  • Afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium, Enschede
  • Veel optredens mogen doen als toetsenist bij verschillende shows, zoals de Music Show Scotland.
  • Op toffe podia mogen staan zoals: Ahoy (Rotterdam), Gelredome Dome (Arnhem), Ethias Arena (Hasselt, België), König Pilsner Arena (Oberhausen, Duitsland), Mercedes Benz Arena (Berlijn, Duitsland), Jyske Bank Boxen (Herning, Denemarken), Westfalenhalle (Dortmund, Duitsland), Tui Arena (Hannover, Duitsland), Vorst nationaal (Brussel, België), MECC (Maastricht), Musis Sacrum (Arnhem)
  • Ook werkzaam als docent bij House of Pop in Borculo en bij Globe CKC in Hilversum.