Marco van Koppenhagen

Elektrische gitaarles – Akoestische gitaarles 

Hoe ben ik begonnen, waar komt mijn passie vandaan

Op mijn 11e kreeg ik mijn eerste gitaar. Een rechtshandig model waarbij de snaren er linkshandig op werden gespannen. Na de eerste noten en akkoorden geleerd te hebben van een oom heb ik lessen gevolgd aan de Wageningse muziekschool.

In mijn jeugd speelde en zong ik in allerlei bandjes waar met name covers werden vertolkt. In die periode ontdekte ik hoe leuk het was om zelf muziek te maken en begon met het schrijven en arrangeren van eigen liedjes.

In 1991 werd de band Double Deal opgericht, een blues-rock band voor wie ik veel eigen werk schreef. In het kroeg-circuit van Wageningen werd Double Deal een gevestigde naam.  Hoogtepunt destijds was een tournee door Zuid Frankrijk in de zomer van 1994. De jaren daarna speelde ik in gelegenheidsformatie en trad regelmatig op.

In 2006 ben ik naar Parijs verhuisd om daar muziek te gaan maken en mijn muzikale horizon te verbreden. Beïnvloed door de Franse muziek en de Parijse cultuur legde ik me daar vooral toe op akoestische gitaar. Zo kon ik makkelijk van muziekcafé tot muziekcafé om te spelen en te zingen!

Ook werkte ik daar parttime als gitaardocent en deelde naast mijn passie voor het podium ook mijn passie voor het instrument. 

Wat ik wil bereiken in mijn lessen
Als ervaren docent en muzikant geef ik al ruim 9 jaar gitaarles aan beginners en gevorderden, kinderen, jongeren en volwassenen. Aan de hand van leuke en praktische oefeningen leer ik hen verschillende speeltechnieken en muziekstijlen, aangepast aan individuele wensen en muzieksmaak. Ik vind het leuk om mijn kennis en passie voor de gitaar – zowel elektrisch als akoestisch – aan jou over te brengen.

Achievements
– CD L’Île des Paons – Novakoski

Ik ben een gedreven en gepassioneerde muzikant en treed momenteel regelmatig op met Novakoski, een Franstalig duo waar ik de muziek en gitaarpartijen voor schrijf, en soms ook zing. Ook treed ik op voor diverse gelegenheidsbands. Naast mijn passie als muzikant heb ik in het recente verleden als muziekagoog verschillende creatieve muziekactiviteiten georganiseerd gericht op ontwikkeling van talent voor verschillende doelgroepen. Dat varieerde van popmuziek cursussen in jongerencentra, percussie- en ritmeactiviteiten en zang- en expressie activiteiten voor mensen met een beperking.

Daarnaast schreef ik korte kinderverhalen met kleine liedjes.

De avonturen van Florijn resulteerde in een cd.

 Eigen website:

www.novakoski-musique.com

mvankoppenhagen.wixsite.com/guitar

florijn.webnode.nl